Roštěná s italskou omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

- - česnek
- - sůl
80 g brambory
1 lžíce kapary
- - pepř mletý
1 ks chilli paprička
- - olej olivový
300 ml protlak rajčatový
200 g fazolky zelené
650 g roštěnec hovězí
- - oregano

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oškrábeme a dáme na 10 minut vařit. Poté je slijeme a nakrájíme na plátky. Ve velikém kastrolu rozpálíme olej a na něm osmahneme česnek a chilli papričky. Zvýšíme teplotu, přidáme maso a opečeme ho z obou stran asi 2 minuty a vyndáme na talíř. Přilijeme olej a opékáme na něm plátky brambor asi 5 minut. Položíme potom na ně plátky roštěné. Rajský protlak smícháme se zelenými fazolkami, oreganem, kapary, solí a trochou pepře. Směs nalijeme na maso, zakryjeme kastrol pokličkou a dusíme na mírném ohni. Hotové maso má být měkké, ale uvnitř ještě lehce růžové. Při dušení obsah kastrolu lehce protřepeme, aby se brambory nepřichytily ke dnu. Zdobíme na talíři oreganem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!