Vepřové plecko na jablkách recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2-3 lžíce olej
voda
800 g jablka
sůl a pepř
600 g vepřové plecko
1/2 lžičky mletý hřebíček

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové plecko omyjeme, osušíme, trochu osolíme, posypeme hřebíčkem a necháme asi 30 minut odležet. Zatím rozehřejeme olej. Maso vložíme do pekáče a horkým olejem maso přelijeme. V troubě pečeme doměkka. Behem pečení můžeme oloupat jablka, která zároveň zbavíme jádřinců

  2. Oloupaná jablka pokrájíme na čtvrtky a zasypeme hřebíčkem. Vystydlé maso nakrájíme na plátky, narovnáme zpět do výpeku v pekáči, obložíme jablky a maličko podlité vodou dodusíme do měkka

  3. Takto připravené maso krásně voní jablky a hřebíčkem. Můžeme podávat s pečeným bramborem

  4. Ilustrační foto: Profimedia.cz


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!