Roláda z vepřového bůčku s mletým masem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
1 stroužek česnek
2 ks vejce
1-2 lžíce voda
20 dkg mleté maso
75 dkg vepřový bůček
1 lžička maizena
2 ks kyselé okurky
podle potřeby
olej
voda na podlití
podle chuti
sůl
plnotučná hořčice
metý černý pepř
Postup Roláda z vepřového bůčku s mletým masem recept
Postup přípravy receptu
-
Mleté maso prohněteme se lžící vody, osolíme, opepříme, přimícháme prolisovaný česnek a maizenu. Očištěný bůček vykostíme, rozřízneme na plát, naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme plnotučnou hořčicí.
Takto připravený plát masa pokryjeme do tří čtvrtin mletým masem a potřeme řídkými usmaženými vajíčky. Do středu vajíček položíme kyselé okurky, plát stočíme v roládu a zavážeme nití. Roládu z vepřového bůčku osolíme, vložíme do kastrolu, podlijeme vodou a ve středně vyhřáté troubě upečeme doměkka. Během pečení podléváme šťávou a trochu podléváme vodou.
Roládu z vepřového bůčku s mletým masem podáváme s brambory.