Roláda z vepřového bůčku s mletým masem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
2 ks vejce
1-2 lžíce voda
20 dkg mleté maso
75 dkg vepřový bůček
1 lžička maizena
2 ks kyselé okurky
podle potřeby
olej
voda na podlití
podle chuti
sůl
plnotučná hořčice
metý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso prohněteme se lžící vody, osolíme, opepříme, přimícháme prolisovaný česnek a maizenu. Očištěný bůček vykostíme, rozřízneme na plát, naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme plnotučnou hořčicí.

  2. Takto připravený plát masa pokryjeme do tří čtvrtin mletým masem a potřeme řídkými usmaženými vajíčky. Do středu vajíček položíme kyselé okurky, plát stočíme v roládu a zavážeme nití. Roládu z vepřového bůčku osolíme, vložíme do kastrolu, podlijeme vodou a ve středně vyhřáté troubě upečeme doměkka. Během pečení podléváme šťávou a trochu podléváme vodou.

  3. Roládu z vepřového bůčku s mletým masem podáváme s brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!