Roláda z mletého masa plněná šunkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce vegeta
250 ml smetana ke šlehání
1 kg vepřový bok
náplň
50 g slanina
4 ks vejce
100 g šunka
1 ks cibule
5 ks žampiony
1 ks kunovjanka
podle chuti
mletý pepř
sul

Postup přípravy receptu

  1. Slaninu vyškvaříme na pánvi. Přidáme nasekanou cibuli a polovinu nakrájené šunky. Vše lehce osmahneme. Přidáme nakrájené žampiony. Směs osolíme, opepříme a zalijeme rozšlehanými vejci. Necháme srazit. Zeleninu slijeme, rozkrájíme a vmícháme do vajíček.

  2. Vepřový bok nebo plec umeleme a podle chuti okořeníme podravkou. Vmícháme smetanu a důkladně propracujeme. Masovou směs rozprostřeme na mikrotenový sáček do tvaru obdélníku. Plát pokryjeme zbytkem šunky a na ni rozetřeme nádivku. Stočíme roládu. Plněnou roládu dáme na vymaštěný pekáč. Podlijeme trochou horké vody a dáme péct do předehřáté trouby.

  3. Upečenou roládu z mletého masa plněnou šunkou nakrájíme na plátky a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!