Roláda s broskvemi a šlehačkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

60 ks půlené broskve
těsto
4 ks vejce
120 g cukr moučka
120 g polohrubá mouka
krém
20 g cukr krupice
500 ml smetana ke šlehání
2 ks ztužovač šlehačky
na obalení
100 g hořká čokoláda

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky vyšleháme s polovinou cukru do pěny. Z bílků a zbylého cukru ušleháme pevný sníh. Obě hmoty spojíme a nakonec do směsi vmícháme prosátou mouku.

  2. Hotové těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě při 200 °C asi 12 minut. Po upečení otočíme na lehce pomoučněnou utěrku a necháme vychladnout. Teprve pak opatrně odtrhneme pečící papír.

  3. Smetanu vyšleháme s cukrem a ztužovačem na pevnou šlehačku. Dvě třetiny rozetřeme na upečený plát a na šlehačku poklademe na kousky nakrájené broskve. Pomocí utěrky stočíme do rolády, pak zabalíme do alobalu a pevně utáhneme. Dáme do chladničky asi na hodinu ztuhnout.

  4. Po ztuhnutí roládu s broskvemi a šlehačkou rozbalíme a celý povrch potřeme zbylou šlehačkou. Roládu obalíme v hrubě nastrouhané hořké čokoládě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!