Rohlíky recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

1 lžička sůl
1 ks vejce
250 ml mléko
2 lžíce kmín
100 g majonéza
1/2 kostky droždí
1 lžička cukr moučka
500 g hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Mouku promícháme se solí, přidáme majonézu, mléko a vykynutý kvásek. Necháme asi půl hodiny na teplém místě vykynout

  2. Z vykynutého těsta lžící odebíráme kousky, je jich asi 15 - 17, každý kousek vyválíme do podélného tvaru a srolujeme do tvaru rohlíku. Dáváme na plech s pečícím papírem, necháme ještě chvilku vykynout, potřeme vajíčkem a posypeme solí a kmínem, semínky. Každý co má rád. Rohlíky děláme také zapékané s anglickou slaninou a sýrem

  3. Doba pečení rohlíků je asi 15 minut, záleží na pečící troubě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!