Kynutý knedlík z domácí pekárny recept
Apetit Recepty přílohySuroviny na recept
- 2 lžíce olej 1 lžička sůl 1 ks vejce 0,75 kostek droždí 2 ks rohlík 3 hrnky polohrubá mouka 0,75 hrnků teplá voda
Postup Kynutý knedlík z domácí pekárny
Postup přípravy receptu
-
Starší rohlíky nakrájíme na kostičky a osmažíme na rozpáleném oleji nebo sádle. V malé misce rozdrobíme droždí, přilijeme trochu teplé vody a rozmícháme
Přichystáme si domácí pekárnu a nastavíme program na zadělávání těsta. Do nádoby v pekárně dáme sůl, teplou vodu, vejce, mouku, osmahnuté rohlíky a nakonec přichystané droždí. Pekárnu zapneme a počkáme, až těsto vykyne a program skončí
Ze vzniklého těsta vyválíme 2 válečky, které vložíme do vroucí osolené vody a z každé strany po 10 minutách vaříme v zakrytém hrnci na mírném ohni
Kynutý knedlík z domácí pekárny podáváme podle chuti k různým omáčkám a masu.