Kynutý knedlík z domácí pekárny recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

2 lžíce olej
1 lžička sůl
1 ks vejce
0,75 kostek droždí
2 ks rohlík
3 hrnky polohrubá mouka
0,75 hrnků teplá voda

Postup přípravy receptu

  1. Starší rohlíky nakrájíme na kostičky a osmažíme na rozpáleném oleji nebo sádle. V malé misce rozdrobíme droždí, přilijeme trochu teplé vody a rozmícháme

  2. Přichystáme si domácí pekárnu a nastavíme program na zadělávání těsta. Do nádoby v pekárně dáme sůl, teplou vodu, vejce, mouku, osmahnuté rohlíky a nakonec přichystané droždí. Pekárnu zapneme a počkáme, až těsto vykyne a program skončí

  3. Ze vzniklého těsta vyválíme 2 válečky, které vložíme do vroucí osolené vody a z každé strany po 10 minutách vaříme v zakrytém hrnci na mírném ohni

  4. Kynutý knedlík z domácí pekárny podáváme podle chuti k různým omáčkám a masu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!