Rohlíkové placky alá bramborák recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

olej na smažení
těstíčko
4-5 stroužků česnek
3-4 ks vejce
petrželka
1-2 sklenice mléko
250 g uzenina
6-8 ks rohlík
podle chuti
sůl
majoránka

Postup přípravy receptu

  1. Do misky rozkrájíme rohlíky či housky, zalijeme je částí mléka, můžeme promíchat a necháme chvíli odležet. Mezitím si připravíme vajíčka, utřeme česnek se solí a nakrájíme slaninu, gothaj nebo jinou uzeninu na kostičky.

  2. K namočenému pečivu postupně vše přidáme, osolíme, opepříme podle chuti a přidáme majoránku, bazalku a petržel či pažitku. Mléko přidáváme podle potřeby.

  3. Ze vzniklého (tekutějšího) těstíčka na pánvi uděláme placičku a smažíme dozlatova po obou stranách. Rohlíkové placky zbavíme přebytečného tuku ubrouskem.

  4. Rohlíkové placky alá bramborák podáváme s vařenými brambory, posypanými nasekanou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!