Rohlíčky od babičky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g cukr moučka
280 g hladká mouka
210 g tuk na pečení
100 g mleté vlašské ořechy
na obalení
cukr moučka
1 ks vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Ze všech surovin (změklý tuk, cukr, mleté ořechy a mouka) vypracujeme těsto, které dáme odpočinout do chladu.

  2. Těsto pak dáváme do formiček, ale pokud je chceme mít opravdu takové, aby se rozplývaly na jazyku, uděláme je ručně následujícím způsobem. Z těsta vyvalujeme úzké proužky, které pak nakrájíme na stejně velké dílky. Ty na plechu zahneme a konce mírně přitiskneme. Pozor, s těstem se tímto způsobem hůř pracuje, drolí se. Ale výsledek stojí za to.

  3. Čím menší rohlíčky si uděláme, tím bude výsledek lepší, takže nejlepší jsou takové mini jednohubky.

  4. Rohlíčky od babičky pečeme ve vyhřáté troubě dorůžova.

  5. Po upečení obalujeme rohlíčky od babičky ve směsi moučkového a vanilkového cukru.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!