Rizoto s rybím filé recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
1 ks pórek
2 balíčky rýže
1 svazek jarní cibulka
3 ks rybí filé
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
rozmarýn
drcený kmín
na ozdobu
eidam 30%

Postup přípravy receptu

  1. Rýži uvaříme klasicky podle návodu na obalu. Jarní cibulku, česnek a menší pórek nakrájíme nadrobno. Rybí filé nakrájíme na kostičky.

  2. Na oleji osmahneme nakrájenou jarní cibulku, česnek a pórek. Osolíme, přidáme rozmarýn a poté nakrájené filé. Všechno jemně podusíme a po chvíli přidáme kmín. Nakonec do stejného hrnce (pánve) nasypeme uvařenou rýži a vše důkladně promícháme.

  3. Rizoto s rybím filé podáváme jako lehký hlavní chod. Já jako milovnice sýru na rizoto nastrouhám trochu eidamu, ale není to nutné. Na ozdobení se dá posypat na jemno nasekaným pórkem či pažitkou. Počet porcí je orientační, záleží, kdo kolik sní.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!