Rizoto s růžičkovou kapustou a houbami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
1 lžíce olej
sůl
2 plátky cibule
2 hrnky voda
0.5 hrnku houby
1 hrnek rýže natural
tvrdý sýr
1 hrnek růžičková kapusta

Postup přípravy receptu

  1. Čistou nakrájenou růžičkovou kapustu podusíme v malém množství osolené vody doměkka a necháme okapat.

  2. V druhé pánvi nebo hrnci na rozpáleném oleji osmahneme nakrájenou cibulku a přidáme čerstvé očištěné houby, popřípadě namočené sušené houby či konzervované žampiony. Cibuli s houbami krátce podusíme a navrstvíme na ni promytou rýži.

  3. Vše zalejeme vodou nebo bujónem, osolíme a vaříme 45 minut. Uvařenou rýži promícháme s kapustou a rozetřeným česnekem.

  4. Rizoto s růžičkovou kapustou a houbami rozdělíme na talíře. Na talíři posypeme rizoto nastrouhaným sýrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!