Řízky z celeru recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks celer
0 ks citron
na obalení
vejce
strouhanka
hladká mouka
tvrdý sýr
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Oloupaný celer nakrájíme na asi 1,5 cm silné plátky, které uvaříme ve slané vodě s vymačkaným citronem do poloměkka. Plátky necháme zcela vychladnout a dobře je osušíme. Tvrdý sýr nastrouháme na jemném struhadle.

  2. Plátky obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance, kterou jsme promíchali s nastrouhaným sýrem.

  3. Celerové řízky smažíme dozlatova a položíme na sací ubrousek.

  4. Řízky z celeru podáváme s bramborovou přílohou podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!