Řízky úplně jinak recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

125 g máslo
0.5 l voda
1 kostka bujón
mletý černý pepř
podle potřeby
olej
vejce
strouhanka
vepřový řízek
podle chuti
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové řízky mírně osolíme, trošku opepříme a pokládáme do strouhanky, ve které je naklepeme tak, abychom do nich "vklepali" co nejvíc strouhanky. Je lepší si řízky nejdřív trochu předklepat.

  2. Až není vidět maso, ale celý řízek je pokrytý strouhankou, obalíme v rozšlehaném vajíčku a osmažíme na oleji.

  3. Mezitím necháme svařit 1 kostku bujonu se 125g. másla a 1/2 litrem vody. Osmažené řízky naskládáme do pekáčku a přelijeme vývarem z bujonu. Celé dáme zapéct do trouby, až se vývar zredukuje a nasákne do řízků.

  4. Řízky úplně jinak podáváme s jakoukoliv oblíbenou přílohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!