Králičí maso na zelenině recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
1 dl olej
2 lžičky sůl
1 ks cibule
1 ks citron
2 ks bobkový list
5 kuliček nové koření
3 lžičky plnotučná hořčice
2 ks nakládané okurky
1 lžíce sojová omáčka
100 g anglická slanina
200 g mražená zelenina
2 lžíce sterilovaná paprika
5 kuliček celý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Podle počtu strávníků vybereme množství králičího masa (nohy, hřbet, celý králík)

  2. Maso opláchneme a nasolíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka, anglickou slaninu nakrájíme na kostičky, z půlky citronu uděláme několik slabších koleček

  3. Veškeré ingredience smícháme v pekáčku, králíka obalíme vytvořenou směsí. Kdo má rád jídlo ostřejší, nahradí mraženou zeleninu zeleninou sterilovanou (Moravanka)

  4. Králičí maso na zelenině pečeme zakryté poklicí či alobalem v troubě na 150 °C cca 40 minut, poté odklopíme a dopékáme 20 minut na 100 °C s horkovzduchem

  5. Králičí maso na zelenině podáváme výhradně s noky k masu, které najdete v mých receptech.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!