Řízky rošťáci recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 ks vepřový řízek
těstíčko
3 stroužky česnek
sůl
2 ks vejce
1 lžička solamyl
1 lžíce majoránka
1 lžíce hořčice
1 lžíce vegeta
1 lžíce sladký kečup
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Asi 5 řízků naklepeme. Trošku osolíme a jemně opepříme.

  2. Připravíme si těstíčko, ve kterém budou řízky naloženy. Ze všech těchto ingrediencí uděláme těstíčko.

  3. Každý řízek potřeme z obou stran těstíčkem a pokládáme do skleněné mísy. Až máme všechny řízky potřeny, zakryjeme je skleněnou poklicí. Rošťáky necháme 24 hodin uležet v ledničce.

  4. Na druhý den maso vytáhneme a opečeme na rozpáleném oleji dozlatova. Zhruba 3 - 5 minut.

  5. Řízky rošťáky podáváme s bramborovou kaší, hranolky nebo jen chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!