Řízková dobrůtka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
mletý pepř
700 g kuřecí nebo krůtí maso
těstíčko
3 ks vejce
100 g šunka
2 dl mléko
4 lžíce hladká mouka
1 špetka muškátový květ
200 g tvrdý sýr
0.5 balíčku kypřící prášek do pečiva
na ozdobu
citron
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Plátky z kuřecího, krůtího nebo telecího masa mírně naklepeme, osolíme a opepříme.

  2. Uděláme si těstíčko: Vejce rozšleháme, osolíme, přidáme mléko, strouhaný sýr a mouku. Dobře našleháme a přidáme drobně nakrájenou šunku, prášek do pečiva a nastrouhaný muškátový květ.

  3. Řízky namočíme do těstíčka, necháme trochu okapat a ve větším množství rozehřátého oleje usmažíme dozlatova.

  4. Řízkovou dobrůtku na talíři ozdobíme plátky citronu a podáváme s hranolky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!