Řízek po kovářsku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks cibule
1 díl světlé pivo (7 - 10%)
600 g vepřová kýta nebo kuřecí maso
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
trojobal
1 ks vejce
strouhanka
hladká mouka
na potření
4 lžičky plnotučná hořčice
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si marinovanou cibuli. Oloupeme ji, nakrájíme na kolečka a naložíme do světlého piva. Marinujeme.

  2. Nakrájené maso naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Na jednu polovinu masa dáme marinovanou cibuli, druhou přeložíme a konce naklepeme - obě části tímto trochu spojíme.

  3. Řízky obalíme v klasickém trojobalu. Rozpálíme si dostatek oleje na pánvi a řízek po kovářsku usmažíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!