Řízek naruby s hořčico-kečupovou omáčkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 ks vepřový řízek omáčka 4 plátky slanina 1 ks cibule 3 lžíce hořčice 2 dl voda 3 lžíce kečup 0 lžic podravka podle potřeby olej podle chuti sůl na obalení 2 ks vejce 1 hrnek strouhanka
Postup Řízek naruby s hořčico-kečupovou omáčkou recept
Postup přípravy receptu
-
Připravené řízky jemně osolíme a naklepeme ve strouhance, aby se strouhanka vtlačila do masa. Řízky namočíme v rozšlehaném vejci a zprudka opečeme na pánvi na oleji.
Potom řízky narovnáme do pekáčku a zalijeme směsí 2 dl vody, 3 lžic kečupu, 3 lžic hořčice, 3/4 lžíce podravky, 4 plátků slaniny a nahrubo nakrájené cibule. Poté řízek naruby s hořčico-kečupovou omáčkou upečeme doměkka.
Řízek naruby s hořčico-kečupovou omáčkou můžeme podávat s brambory, bramborovou kaší, hranolky apod.