Řízek naruby s hořčico-kečupovou omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks vepřový řízek
omáčka
4 plátky slanina
1 ks cibule
3 lžíce hořčice
2 dl voda
3 lžíce kečup
0 lžic podravka
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
na obalení
2 ks vejce
1 hrnek strouhanka

Postup přípravy receptu

  1. Připravené řízky jemně osolíme a naklepeme ve strouhance, aby se strouhanka vtlačila do masa. Řízky namočíme v rozšlehaném vejci a zprudka opečeme na pánvi na oleji.

  2. Potom řízky narovnáme do pekáčku a zalijeme směsí 2 dl vody, 3 lžic kečupu, 3 lžic hořčice, 3/4 lžíce podravky, 4 plátků slaniny a nahrubo nakrájené cibule. Poté řízek naruby s hořčico-kečupovou omáčkou upečeme doměkka.

  3. Řízek naruby s hořčico-kečupovou omáčkou můžeme podávat s brambory, bramborovou kaší, hranolky apod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!