Řízek jako z hradu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
0.5 sklenky mléko
3 ks žemle
50 g parmazán
100 g hladká mouka
500 g telecí řízek
podle chuti
sůl
vegeta
čerstvá petrželka
na ozdobu
citron
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové, telecí nebo kuřecí řízky naklepeme a osolíme. Žemle tence zbavíme kůrky, žemle bez kůrky drobně nakrájíme na nudličky, dáme je na plech a v troubě je vysušíme. Do vychladnutých přimícháme nastrouhaný sýr a jemně posekanou zelenou petrželku.

  2. Z mléka, vajec, vegety a 2/3 mouky si uděláme těstíčko.

  3. Plátky masa poprášíme z obou stran moukou, namočíme do těstíčka a potom do žemlí se sýrem. V mírně rozpáleném oleji smažíme řízky do červena.

  4. Každý řízek ozdobíme kolečkem citronu. Řízek jako z hradu podáváme s bramborovou kaší posypanou pažitkou a doplníme o zeleninu - červenou řepu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!