Americký dýňový koláč recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1 špetka sůl
1 špetka sůl
3 ks vejce
110 g máslo
30 - 50 ml voda
1 - 2 ks hřebíček
1 lžička mletá skořice
175 g hladká mouka
120 ml smetana ke šlehání
1/2 lžičky mletý zázvor
15 g třtinový cukr
100 g třtinový cukr
400 g dýňové pyré z dýně hokaido

Postup přípravy receptu

  1. Mouku promícháme s cukrem a špetkou soli. Přidáme na plátky nakrájené máslo a zpracujeme v drobenku. K drobence přilijeme trochu ledové vody a rukou zpracujeme v hladké těsto. Těsto zabalíme do fólie a uložíme na 60 minut do lednice

  2. Mezitím si připravíme náplň. Vejce rozklepneme do misky a rozšleháme. Přisypeme třtinový cukr, smetanu, sůl a dobře promícháme. Do směsi přisypeme skořici, roztlučený hřebíček a mletý zázvor

  3. Dýni rozkrojíme, vydlabeme a nakrájíme na kostky. Dýňové kostky dáme do hrnce, krátce povaříme (stačí 5 minut), slijeme a následně rozmixujeme na pyré

  4. Dýňové pyré vlijeme do připravené vaječné okořeněné náplně a naposledy pečlivě promícháme

  5. Těsto rozválíme na kulatý plát a přeneseme jej do kulaté nízké formy

  6. Okraje, které přečnívají, odřízneme. Dno propícháme vidličkou. Na těsto vlijeme dýňovou náplň

  7. Dýňový koláč pečeme v troubě vyhřáté na 190 °C °C 40 - 45 minut

  8. Náplň ztuhne a okraje budou zlatavé. Dýňový koláč necháme po vytažení z trouby vychladnout

  9. Americký dýňový koláč krájíme na trojúhelníčky, zdobíme lístkem meduňky a podáváme jako netradiční sladké pohoštění.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!