Řízečky z divokého králíka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks vejce 250 ml mléko 1 ks citron 1 ks králičí hřbet a kýta podle chuti sůl na obalení strouhanka hladká mouka podle potřeby rostlinný olej na smažení
Postup Řízečky z divokého králíka recept
Postup přípravy receptu
-
Maso z divokého králíka vykostíme a nakrájíme na malé řízečky. Lehce je naklepeme, osolíme, obalíme v mouce a máčíme ve vejcích rozšlehaných s mlékem. Nakonec řízečky z králíka obalíme ve strouhance.
V pánvi rozehřejeme olej, do kterého opatrně klademe řízečky a smažíme po obou stranách dozlatova. Jsou hotové za 8 - 12 minut podle velikosti. Osmažené řízečky klademe na papírový ubrousek a necháme dobře okapat.
Řízečky z divokého králíka rozdělíme na talíře a pokapeme citronovou šťávou. Podáváme je s bramborovou kaší.