Řízečky z divokého králíka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks vejce
250 ml mléko
1 ks citron
1 ks králičí hřbet a kýta
podle chuti
sůl
na obalení
strouhanka
hladká mouka
podle potřeby
rostlinný olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Maso z divokého králíka vykostíme a nakrájíme na malé řízečky. Lehce je naklepeme, osolíme, obalíme v mouce a máčíme ve vejcích rozšlehaných s mlékem. Nakonec řízečky z králíka obalíme ve strouhance.

  2. V pánvi rozehřejeme olej, do kterého opatrně klademe řízečky a smažíme po obou stranách dozlatova. Jsou hotové za 8 - 12 minut podle velikosti. Osmažené řízečky klademe na papírový ubrousek a necháme dobře okapat.

  3. Řízečky z divokého králíka rozdělíme na talíře a pokapeme citronovou šťávou. Podáváme je s bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!