Remoskové zapečené brambory s dijonskou omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4-6 ks brambory
1 ks cibule
1 ks cuketa
1 ks mrkev
1 ks petržel
1 ks lilek
5 dkg parmazán
0 kg žampiony
1 svazek jarní cibulka
1 ks červená řepa
4 hrstě řapíkatý celer
250 ml smetana Alpro
0 l sójové mléko Alpro
podle chuti
3-4 stroužky česnek
2 špetky sůl
0 lžiček zázvor
1 lžička kurkuma
1 špetka mletý bílý pepř
2 lžíce sójová omáčka
1 lžička drcený tymián
4 lžíce dijonská hořčice
1 lžička houbové koření
1 špetka česneková sůl
1 lžíce vegivegi
podle potřeby
5 lžic olej
1 lžíce máslo
2 lžíce strouhanka

Postup přípravy receptu

  1. Menší lilek, mrkev, menší cuketu, červenou řepu, petržel a řapíkatý celer očistíme a nakrájíme na plátky. Česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno nebo rozetřeme. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Větší brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Cibuli nakrájíme nadrobno. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na kroužky.

  2. Cibuli nakrájenou nadrobno osmažíme na oleji, přidáme žampiony, ochutíme kmínem, solí, pepřem, případně houbovým kořením. Žampiony podusíme.

  3. Do máslem vymazaného a strouhankou vysypaného pekáče remosky střídavě naklademe jednotlivé vrstvy brambor, zeleniny a podušených žampionů. Zalijeme sójovým mléčným nápojem Alpro se smetanou, okořeněnými zázvorem, sójovou omáčkou, směsí koření vegivegi, bílým mletým pepřem, případně dalším kořením podle chuti, dále s rozkvedlanou dijonskou hořčicí, na kroužky nakrájenou mladou cibulkou a nastrouhaným kouskem parmezánu.

  4. Brambory s dijonskou omáčkou přiklopíme horním víkem remosky a pečeme asi 45 minut až hodinu.

  5. Remoskové zapečené brambory s dijonskou omáčkou podáváme jako chutné pikantní jídlo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!