Remoskové kuře s houbami recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
1 ks vejce
3 lžíce máslo
20 - 30 g strouhanka
150 ml mléko
2 ks rohlík
1 ks celé kuře
100 g vařené uzené maso
2 hrstě čerstvé houby
2 lžíce sterilovaný hrášek
čerstvá petrželka
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kuře očistíme, omyjeme, osušíme a celé řádně osolíme. Houby očistíme a nakrájíme nadrobno. Pak je na malém množství oleje podusíme doměkka a necháme vychladnout. Hrášek necháme okapat. Rohlíky nakrájíme na kostičky a namočíme do mléka. Vařené uzené maso jemně nasekáme

  2. Připravíme si nádivku. V míse vyšleháme změklé máslo do pěny. Pak vmícháme vymačkané kostičky rohlíků, podušené houby, uzené maso, hrášek a usekanou petrželku. Směs spojíme vejcem, osolíme, opepříme a podle potřeby zahustíme strouhanou houskou

  3. Nádivkou naplníme kuře a dutinu břišní zašijeme nebo upevníme jehlami. Kuře pečeme v máslem vymazané remosce za občasného podlévání vlastní šťávou dozlatova

  4. Remoskové kuře s houbovou nádivkou podáváme s vařeným bramborem nebo bramborovou kaší a zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!