Ředkvičkový salát na toasty recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks vejce
2 lžíce máslo
1 snítka petrželka
20 ks ředkvičky
1 ks pórek
1 lžíce čerstvá pažitka
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
podle potřeby
horká voda

Postup přípravy receptu

  1. Dobře omyté ředkvičky rozpůlíme po délce a pak ještě nakrájíme na dílky. Vejce rozšleháme.

  2. Rozehřejeme máslo, vmícháme nadrobno pokrájený pórek a lehce ho osmahneme. Poté vmícháme ředkvičky, osolíme je, opepříme a podusíme. Pokud bude třeba, podlijeme vše trochou horké vody. Až se tekutina odpaří, zalijeme ředkvičkovou směs rozšlehanými vejci a mícháme, až se vejce srazí. Nakonec vmícháme nadrobno nasekanou pažitku.

  3. Ředkvičkový salát je chutný ještě teplý, ale chutná i po vychladnutí. Ředkvičkový salát podáváme na opečeném toastu se snítkou petrželky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!