Ředkvičkový salát na toasty recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 ks vejce 2 lžíce máslo 1 snítka petrželka 20 ks ředkvičky 1 ks pórek 1 lžíce čerstvá pažitka podle chuti sůl mletý černý pepř podle potřeby horká voda
Postup Ředkvičkový salát na toasty recept
Postup přípravy receptu
-
Dobře omyté ředkvičky rozpůlíme po délce a pak ještě nakrájíme na dílky. Vejce rozšleháme.
Rozehřejeme máslo, vmícháme nadrobno pokrájený pórek a lehce ho osmahneme. Poté vmícháme ředkvičky, osolíme je, opepříme a podusíme. Pokud bude třeba, podlijeme vše trochou horké vody. Až se tekutina odpaří, zalijeme ředkvičkovou směs rozšlehanými vejci a mícháme, až se vejce srazí. Nakonec vmícháme nadrobno nasekanou pažitku.
Ředkvičkový salát je chutný ještě teplý, ale chutná i po vychladnutí. Ředkvičkový salát podáváme na opečeném toastu se snítkou petrželky.