Rebarborový koláč s rychlou přípravou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
11 lžic cukr
0 hrnků olej
1 špetka sůl
7 ks vejce
600 g rebarbora
1 balíček vanilkový cukr
11 lžic polohrubá mouka
1 balíček kypřící prášek do pečiva

Postup přípravy receptu

  1. Plech vyložíme pečicí kartou, případně vymažeme tukem a vysypeme moukou. Očištěnou rebarboru nakrájíme na kousky. Troubu zapneme na 180 °C.

  2. Žloutky oddělíme od bílků a bílky vyšleháme se špetkou soli na sníh. Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, při stálém šlehání přidáváme olej, prosátou mouku s práškem do pečiva a naposledy přimícháme sníh vyšlehaný z bílků.

  3. Těsto uhladíme na plech. Do těsta jemně vtlačíme kousky rebarbory, vložíme do předehřáté trouby a rebarborový koláč upečeme dozlatova. Vychladlý koláč můžeme pocukrovat cukrem moučka.

  4. Rebarborový koláč s rychlou přípravou podáváme u čaje i kávy.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!