Rebarborový koláč s rychlou přípravou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 11 lžic cukr 0 hrnků olej 1 špetka sůl 7 ks vejce 600 g rebarbora 1 balíček vanilkový cukr 11 lžic polohrubá mouka 1 balíček kypřící prášek do pečiva
Postup Rebarborový koláč s rychlou přípravou recept
Postup přípravy receptu
-
Plech vyložíme pečicí kartou, případně vymažeme tukem a vysypeme moukou. Očištěnou rebarboru nakrájíme na kousky. Troubu zapneme na 180 °C.
Žloutky oddělíme od bílků a bílky vyšleháme se špetkou soli na sníh. Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, při stálém šlehání přidáváme olej, prosátou mouku s práškem do pečiva a naposledy přimícháme sníh vyšlehaný z bílků.
Těsto uhladíme na plech. Do těsta jemně vtlačíme kousky rebarbory, vložíme do předehřáté trouby a rebarborový koláč upečeme dozlatova. Vychladlý koláč můžeme pocukrovat cukrem moučka.
Rebarborový koláč s rychlou přípravou podáváme u čaje i kávy.