Rebarborový koláč s drobenkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g máslo
30 g rozinky
75 g cukr krystal
50 g cukr hnědý
2 lžíce červené víno
175 g hladká mouka
5 řapíků rebarobra

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si nakrájíme rebarboru na kostky a dáme ji do předem předehřáté pánve. Dále přidáme cukr krystal a vaříme přibližně pět minut. V míse si mezitím smícháme mouku s másle a důkladně je prohněteme. Do směsi přidáme hnědý cukr spolu s rozinkami. Rebarborovou směs dáme do ohnivzdorné mísy a posypeme ji drobenkou, připravenou z mouky, másla a cukru. Takto připravený koláč vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme 5 až 10 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!