Rebarborový koláč s drobenkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 100 g máslo 30 g rozinky 75 g cukr krystal 50 g cukr hnědý 2 lžíce červené víno 175 g hladká mouka 5 řapíků rebarobra
Postup Rebarborový koláč s drobenkou recept
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si nakrájíme rebarboru na kostky a dáme ji do předem předehřáté pánve. Dále přidáme cukr krystal a vaříme přibližně pět minut. V míse si mezitím smícháme mouku s másle a důkladně je prohněteme. Do směsi přidáme hnědý cukr spolu s rozinkami. Rebarborovou směs dáme do ohnivzdorné mísy a posypeme ji drobenkou, připravenou z mouky, másla a cukru. Takto připravený koláč vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme 5 až 10 minut.