Raw čokoládový řez recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
2 - 3 lžíce kakao
120 ml voda
180 g javorový sirup
1 ks vanilkový lusk
300 g slunečnicová semínka
4 - 5 lžic kokosový olej

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny dáme do výkonného mixéru a společně rozmixujeme

  2. Nejprve směs mixujeme na nižší výkon, poté přidáváme na intenzitě. Mixujeme, dokud není krém dostatečně hladký

  3. Menší kulatou formu s odnímatelným okrajem vymažeme kokosovým olejem a vysypeme strouhaným kokosem. Druhá varianta - formu můžeme pouze vyložit papírem na pečení

  4. Hotový krém přendáme do připravené formy a stěrkou uhladíme

  5. Raw čokoládový řez umístíme do mrazáku a necháme přes noc ztuhnout

  6. Na druhý den řez vyndáme a před krájením jej necháme trochu povolit. Pak už jen nakrájíme požadované tvary, doporučuji spíše menší kousky, řez je opravdu sytý

  7. Hotový raw čokoládový řez před podáváním libovolně dozdobíme - semínky, čerstvým ovocem, hoblinkami čokolády, posypeme kakaem nebo kokosem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!