Ratatouille z okurky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0 ks paprika
5 ks brambory
1 ks cibule
2-3 ks rajče
0 ks salátová okurka
na ozdobu
sýr

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme. Velkou cibuli nasekáme. Středně velké brambory nakrájíme na tenké plátky a rozkrájíme na zhruba čtvrtiny, podle velikosti brambor. Ještě lepší je brambory škrabkou nakrájet na tenoučké plátky. Rajčata a papriku nakrájíme na kousky. Okurku oloupeme a nakrájíme na čtvrt kolečka.

  2. Nejprve osmažíme nakrájenou cibuli, pak přidáme brambory. Přiklopíme pánev pokličkou. Po chvilce přidáme papriku a po chvíli ještě rajčata. Úplně na konec, když už jsou brambory skoro hotové, přidáme nakrájenou okurku. Množství opět podle chuti. Dávám tak 1/3 - a necháme ještě chvilku dusit, ale ne moc dlouho. Ve výsledku by měla být zelenina ještě mírně křupavá. Jako koření doporučuji vegetu, pepř, papriku, bazalku a sušený česnek, který zvýrazní chuť. A nešetřit.

  3. Ratatouille z okurky rozdělíme na talíře a těsně před podáváním posypeme na kostičky nakrájeným balkánským sýrem nebo eidamem.

  4. Pokud máte v lednici zbytek brokolice, doporučuji přidat před okurkou ještě na malé kousíčky nakrájené růžičky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!