Rajská polévka po italsku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

120-150 g másla
120 g hladká mouka
2 ks protlak
podle chuti
cukr
sůl
na ozdobu
petrželka
podle potřeby
voda
těstoviny

Postup přípravy receptu

  1. Hrnec rozehřejeme. Vložíme do něj máslo a necháme jej rozpustit. Zaprášíme jej moukou a připravíme světlou jíšku. Když začne mít jíška zlatavou barvu, přidáme rajský protlak nebo kečup. Krátce zasmahneme a podlijeme vodou nebo vývarem.

  2. Polévku za stálého míchání přivedeme k varu.

  3. Zatím si uvaříme těstoviny podle chuti. Klidně místo těstovin můžeme použít i rýži. Záleží na chuti. Vroucí polévku ochutíme solí a cukrem, případně i pepřem.

  4. Do hotové rajské polévky vkládáme uvařené těstoviny.

  5. Při podávání sypeme porce rajčatové polévky sekanou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!