Rajská omáčka s mušlemi recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
1 ks cibule
3 lžíce rajčatový protlak
3 ks bobkový list
2 lžíce olivový olej
800 g konzervovaná rajčata
4 kg mušle (slávky)
2 lžičky sušené italské bylinky
podle chuti
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Oloupeme a nasekáme cibuli a česnek, které smažíme na rozehřátém oleji a na středním ohni přibližně 5 minut. Přidáme protlak, přisypeme rajčata i se šťávou a rozmačkáme je. Přilijeme čtvrt litru vody, omáčku okořeníme bobkovým listem, oreganem, solí a pepřem. Vaříme na mírném ohni bez pokličky 30 minut.

  2. Z mušlí odstraníme nečistoty a opláchneme je ve studené vodě. Otevřené mušle nekompromisně vyhodíme! Zbylé necháme okapat. Dále opláchneme a nadrobno nakrájíme petržel a olivy. Olivy smícháme s mušlemi a vložíme je do hotové omáčky. Rajskou omáčku s mušlemi vaříme asi 10 minut za stálého míchání. Mušle jsou hotové pokud se sami otevřou. Neotevřené mušle opět vyhodíme!

  3. Nakonec rajskou omáčku s mušlemi ochutíme solí, pepřem a ozdobíme petrželí. K olivám (nebo místo nich) lze použít i ančovičky nebo kapary.

  4. Rajskou omáčku s mušlemi podáváme s čerstvým bílým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!