Rajská omáčka s kořenovou zeleninou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
1 ks cibule
1 ks rajčatový protlak
2 lístky bobkový list
3 kuličky nové koření
mletá skořice
1 l voda nebo vývar
350 g mražená kořenová zelenina
podle potřeby
olej
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.

  2. Na kostičky nakrájenou cibuli osmažíme na oleji, přidáme kořenovou zeleninu a koření, za stálého míchání orestujeme. Přidáme protlak a pak zalijeme vývarem nebo vodou, omáčku osolíme. Rajskou omáčku s kořenovou zeleninou necháme cca 10 minut povařit (možná i déle) a scedíme přes sítko. Čistý vývar následně zahustíme moukou nebo hotovou jíškou. Podle chuti je možné přisladit, dolít vodou nebo dochutit kečupem (zpravidla to nedělám).

  3. Rajskou omáčku s kořenovou zeleninou podáváme s knedlíkem nebo těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!