Rajská omáčka s hovězím masem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 kostka máslo
1 ks cibule
2 kelímky rajčatový protlak
2-3 lžíce hladká mouka
300-500 g hovězí maso
podle chuti
cukr
sůl
skořice
tymián
citron
hřebíček
bobkový list
nové koření
mletý pepř
podle potřeby
smetana
rajče
masový vývar
sladký kečup

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí maso uvaříme i s kořením. Vývar scedíme, maso pokrájíme a koření už odložíme, nebudeme ho potřebovat.

  2. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Rajčata oloupeme a překrájíme.

  3. V hrnci necháme rozpustit malou kostku másla, na kterém osmažíme nakrájenou cibulku. Přidáme hladkou mouku a mícháme, vznikne nám jíška, kterou zalijeme vývarem z masa. Přidáme pokrájená rajčata a přivedeme k varu. Vlijeme rajské protlaky (2 krabičky) a kečup. Chuť rajské omáčky doladíme cukrem a citronovou šťávou.

  4. Vzniklou rajskou omáčku rozmixujeme dohladka a nakonec vylepšíme smetanou. Podle chuti osolíme a opepříme.

  5. Hovězí maso nakrájíme na plátky, dáme na talíře, přelijeme rajskou omáčkou a podáváme. Vhodnou přílohou je knedlík. Tato rajská omáčka s hovězím masem je chuťově dokonalá.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!