Rajská omáčka podle Majka Poeta recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 lžíce cukr 1 špetka sůl 2 ks cibule 1 l voda 50 g perník na strouhání 3 ks bobkový list 5 kuliček nové koření 1 špetka mletá skořice 300 g hovězí maso 3 lžíce hladká mouka 200 g rajský protlak 8 kuliček celý černý pepř podle potřeby máslo olej na smažení
Postup Rajská omáčka podle Majka Poeta recept
Postup přípravy receptu
-
Hovězí maso, sůl, nové koření, pepř a bobkový list dáme vařit, dokud maso nezměkne. Mezitím cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Do druhého hrnce dáme máslo s olejem a cibuli usmažíme dozlatova. Potom přidáme cukr, asi po minutě přisypeme mouku a smažíme do lehkého zhnědnutí.
Za stálého míchání přidáme rajský protlak a trochu vývaru, řádně promícháme a poté dolijeme zbytek scezeného hovězího vývaru. Přidáme nastrouhaný perník, mletou skořici a případně dochutíme. Nakonec můžeme přidat trochu smetany na vaření a tyčovým mixérem dokončíme dílo.
Hovězí maso nakrájíme na plátky, vložíme do rajské omáčky a necháme chvilku povařit, aby se chutě pěkně spojily.
Rajskou omáčku podle Majka Poeta podáváme s houskovým knedlíkem nebo těstovinami.