Rajská omáčka podle Majka Poeta recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 lžíce cukr
1 špetka sůl
2 ks cibule
1 l voda
50 g perník na strouhání
3 ks bobkový list
5 kuliček nové koření
1 špetka mletá skořice
300 g hovězí maso
3 lžíce hladká mouka
200 g rajský protlak
8 kuliček celý černý pepř
podle potřeby
máslo
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí maso, sůl, nové koření, pepř a bobkový list dáme vařit, dokud maso nezměkne. Mezitím cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Do druhého hrnce dáme máslo s olejem a cibuli usmažíme dozlatova. Potom přidáme cukr, asi po minutě přisypeme mouku a smažíme do lehkého zhnědnutí.

  2. Za stálého míchání přidáme rajský protlak a trochu vývaru, řádně promícháme a poté dolijeme zbytek scezeného hovězího vývaru. Přidáme nastrouhaný perník, mletou skořici a případně dochutíme. Nakonec můžeme přidat trochu smetany na vaření a tyčovým mixérem dokončíme dílo.

  3. Hovězí maso nakrájíme na plátky, vložíme do rajské omáčky a necháme chvilku povařit, aby se chutě pěkně spojily.

  4. Rajskou omáčku podle Majka Poeta podáváme s houskovým knedlíkem nebo těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!