Rajčatové lasagne recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
2 lžíce olej
sůl
60 g máslo
400 g šunka
750 ml mléko
100 g cibule
220 g eidam
15 plátků lasagne
50 g gouda
1 konzerva krájená rajčata
50 g hladká mouka
muškátový oříšek
mletý černý pepř
1 kg rajče (masité)
1 svazek polévková zelenina

Postup přípravy receptu

  1. Rajčata z konzervy scedíme a nakrájíme na menší kousky. Cibuli, česnek a kořenovou zeleninu očistíme. Cibuli a česnek nasekáme. Kořenovou zeleninu nakrájíme nadrobno. Rajčata omyjeme, 2 -3 nakrájíme na plátky a zbytek spaříme, oloupeme, zbavíme dužniny a nakrájíme na kostky. Sýry nastrouháme a goudu smícháme s 200 gramy eidamu. Zapékací misku nebo formu vymažeme. Lasagne připravíme podle návodu na obalu

  2. Na pánvi rozpálíme olej a cibuli s česnekem osmažíme. Vmícháme pokrájená rajčata a kořenovou zeleniny a společně vše dusíme, než vznikne hustá omáčka. Tu podle chuti osolíme a opepříme

  3. Na másle osmahneme mouku a za stálého míchání do ní přiléváme mléko. Pak ji provaříme a podle chuti osolíme a opepříme a dokořeníme strouhaným muškátovým oříškem. Předehřejeme troubu na 190 °C

  4. Do formy vložíme 3 plátky lasagní, pokryjeme plátky šunky, sýrem a střídavě vrstvy zaléváme oběma omáčkami. Opět vložíme lasagně a postup opakujeme, dokud nevyčerpáme všechny suroviny. Formu vložíme do trouby a zapékáme 20 - 30 minut.

  5. Nakonec lasagne obložíme plátky rajčat, posypeme je zbylými 20 gramy eidamu a zapékáme dalších 10 minut

  6. Hotové lasagne ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!