Rajčatové kuřecí kapsy recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
30 g máslo
1 ks cibule
2 lžičky majonéza
1 balíček rýže
1 lžíce olivový olej
olivový olej
1 lžíce sójová omáčka
40 g tvrdý sýr
1 ks zeleninový bujón
ďábelské koření
2 ks kuřecí prsní řízek
5 dkg paprikáš
2 - 3 lžíce steaková omáčka (rajče a cibule)
steaková omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsní řízek z obou stran nasolíme a naložíme do marinády vymíchané z olivového oleje, sójové omáčky a steakové omáčky s rajčaty a cibulí. Necháme odležet přes noc

  2. Na druhý den si uvaříme rýži v sáčku podle návodu na obalu. Rýži vaříme ve vodě společně se zeleninovým bujonem. Pak scedíme, necháme okapat a vysypeme do olejem vymazaného pekáčku

  3. Naložené kuřecí maso nenaklepeme, jen v silnější části podélně nařízneme, abychom vytvořili kapsu. Uvnitř potřeme majonézou a naplníme stočenými kolečky paprikáše, hranolkem tvrdého sýru a pomocí párátek upevníme. Na jeden řízek nám postačím 5 - 6 koleček salámu a sýr o váze 15 - 20 g

  4. Na hlubší pánvi rozehřejeme olej a cibuli nakrájenou na kostičky jemně osmahneme. Přidáme kuřecí kapsy a opečeme z obou stran. Přidáme steakovou omáčku (asi 5 lžic)

  5. Kuřecí kapsy položíme do pekáčku na rýži i s vypečenou omáčkou. Posypeme ďábelským kořením, poklademe plátky másla a dáme zapékat asi na 20 minut do vyhřáté trouby

  6. Rajčatové kuřecí kapsy podáváme s rýží a zeleninovou přílohou nebo salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!