Rajčatová šťáva s cibulí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžičky cukr
0.3 ks cibule
0.3 ks citron
600 ml rajčatová šťáva
3-4 kapky worcestrová omáčka
podle chuti
sůl
mletý bílý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Rajčatovou šťávu smícháme s cukrem, citronovou šťávou, přidáme worcestrovou omáčku a na dochucení sůl a pepř. Šťávu dobře promícháme. Cibuli oloupeme, nakrájíme na dílky a zalijeme rajčatovou šťávou. Necháme 2 hodiny v chladu odležet.

  2. Poté rajčatovou šťávu přecedíme přes jemné sítko a podle potřeby ještě dochutíme.

  3. Rajčatovou šťávu s cibulí rozlijeme do sklenic a ihned podáváme. Zdobíme lístkem máty.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!