Rajčatová polévka ze zelených rajčat recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
1 dl smetana
20 lístků bazalka
6 lžic olivový olej
1 l zeleninový vývar
200 g měkký sýr
1 kg zelená rajčata
podle chuti
sůl
nové koření

Postup přípravy receptu

  1. Zelená rajčata, která jsme očistili a opláchli, nakrájíme podle potřeby na tenké plátky. Můžeme si i pár plátků nechat na ozdobení.

  2. Ve větším hrnci necháme rozehřát olej, do kterého vložíme na drobno nakrájený česnek s cukrem, kořením a rajčaty. Smažíme zprudka asi 5 minut, poté vlijeme domácí zeleninový vývar. Rajčata společně s ostatními surovinami povaříme 10 minut.

  3. Rajčatový základ ručním mixérem promixujeme se smetanou, sýrem a bazalkou. Rajčatovou polévku provaříme a podle chuti přidáme sůl a nové koření.

  4. Rajčatovou polévku ze zelených rajčat podáváme třeba s krutony jako výbornou polévku k obědu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!