Rajčatová polévka ze zelených rajčat recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek 1 dl smetana 20 lístků bazalka 6 lžic olivový olej 1 l zeleninový vývar 200 g měkký sýr 1 kg zelená rajčata podle chuti sůl nové koření
Postup Rajčatová polévka ze zelených rajčat recept
Postup přípravy receptu
-
Zelená rajčata, která jsme očistili a opláchli, nakrájíme podle potřeby na tenké plátky. Můžeme si i pár plátků nechat na ozdobení.
Ve větším hrnci necháme rozehřát olej, do kterého vložíme na drobno nakrájený česnek s cukrem, kořením a rajčaty. Smažíme zprudka asi 5 minut, poté vlijeme domácí zeleninový vývar. Rajčata společně s ostatními surovinami povaříme 10 minut.
Rajčatový základ ručním mixérem promixujeme se smetanou, sýrem a bazalkou. Rajčatovou polévku provaříme a podle chuti přidáme sůl a nové koření.
Rajčatovou polévku ze zelených rajčat podáváme třeba s krutony jako výbornou polévku k obědu.