Rajčatová polévka s bylinkovými knedlíčky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička cukr
1 stroužek česnek
1 lžička petrželka
1 ks cibule
400 ml smetana
400 ml voda
1 kg rajče
1 špetka mletý pepř
100 ml rajčatové pyré
100 ml suché cherry
podle chuti
sůl
tymián
oregano
náplň
1 svazeček bazalka
125 g mozzarella

Postup přípravy receptu

  1. Spařená a oloupaná rajčata bez zrníček nakrájíme na kostičky a promícháme s nasekanou cibulí, prolisovaným česnekem a všemi surovinami kromě smetany. Rajčata dáme na sporák a vaříme při nízké teplotě aspoň hodinu.

  2. Mozzarellu nastrouháme na jemné straně struhadla. Bazalku a petrželku najemno nasekáme. Nastrouhanou mozzarellu promícháme s bylinkami a čerstvě mletým pepřem, vytvoříme kuličky.

  3. Již uvařená rajčata rozmixujeme ponorným mixerem a přidáme smetanu. Provaříme dalších 15 minut, odstavíme a vložíme knedlíčky. Polévku přikryjeme a necháme 5 minut odpočinout.

  4. Rajčatovou polévku s bylinkovými knedlíčky rozdělíme do talířů a podáváme ozdobenou lístečkem čerstvé bazalky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!