Rajčatová polévka s bylinkovými knedlíčky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžička cukr 1 stroužek česnek 1 lžička petrželka 1 ks cibule 400 ml smetana 400 ml voda 1 kg rajče 1 špetka mletý pepř 100 ml rajčatové pyré 100 ml suché cherry podle chuti sůl tymián oregano náplň 1 svazeček bazalka 125 g mozzarella
Postup Rajčatová polévka s bylinkovými knedlíčky recept
Postup přípravy receptu
-
Spařená a oloupaná rajčata bez zrníček nakrájíme na kostičky a promícháme s nasekanou cibulí, prolisovaným česnekem a všemi surovinami kromě smetany. Rajčata dáme na sporák a vaříme při nízké teplotě aspoň hodinu.
Mozzarellu nastrouháme na jemné straně struhadla. Bazalku a petrželku najemno nasekáme. Nastrouhanou mozzarellu promícháme s bylinkami a čerstvě mletým pepřem, vytvoříme kuličky.
Již uvařená rajčata rozmixujeme ponorným mixerem a přidáme smetanu. Provaříme dalších 15 minut, odstavíme a vložíme knedlíčky. Polévku přikryjeme a necháme 5 minut odpočinout.
Rajčatovou polévku s bylinkovými knedlíčky rozdělíme do talířů a podáváme ozdobenou lístečkem čerstvé bazalky.