Rajčatová frittata recept

Apetit Recepty předkrmy

Suroviny na recept

olej
sůl
5 ks vejce
3 lžíce máslo
500 g cibule
40 g strouhaný parmazán
1 hrst čerstvá bazalka
2 ks velké rajče
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Rajčata omyjeme a nakrájíme na proužky. Bazalku omyjeme a potrháme na kousky. Vejce v misce promícháme tak, aby se spojil bílek se žloutky, ale nešleháme

  2. Na oleji pozvolna orestujeme cibuli. Musí zůstat světlá. Jamile zmenší svůj objem přidáme k ní rajčata a dodusíme. Směs přendáme do mísy, odstraníme přebytečnou šťávu a necháme vychladit

  3. Vychladlou cibuli s rajčaty spojíme s vejci, parmazánem a čerstvou bazalkou. Podle potřeby opepříme a přisolíme

  4. Na vytřené pánvi rozpustíme máslo, na které vlijeme připravenou směs. Pečeme velmi pozvolna, dokud vajíčka neztuhnou. To trvá přibližně 15 minut. Frittatu neobracíme. Pečeme jen z jedné strany, spodek musí být vypečený a horní část jemně vláčná

  5. Hotovou omeletu naporcuje a podáváme teplou s křupavým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!