Ragú z vepřového masa recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
vývar
2 ks vejce
1 ks cibule
voda
hladká mouka
3 - 4 lžíce smetana ke šlehání
70 dkg vepřová plec
3 ks sterilované okurky
5 dkg sterilovaný hrášek
5 lžiček mletá sladká paprika
sádlo na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Opláchnutou vepřovou plec nakrájíme na malé kousky. Oloupanou cibuli drobně nakrájíme. Okurky nakrájíme. Vejce uvaříme natvrdo a nakrájíme na kousky

  2. Cibuli osmahneme na sádle do světle růžové barvy. Přisypeme sladkou papriku a krátce zpěníme. Potom přidáme maso a osmahneme. Dále zalijeme vlažnou vodou nebo vývarem, osolíme a dusíme doměkka v papinovém hrnci asi 20 minut. Po uvaření přidáme smetanu, provaříme a zahustíme. Přidáme nakrájené okurky bez nálevu, hrášek bez nálevu a nakrájená vařená vejce

  3. Ragú z vepřového masa podáváme s rýži.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!