Ragú s mletým masem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
10 dkg cibule
10 dkg mrkev
olivový olej
200 ml červené víno
10 dkg řapíkatý celer
mletý černý pepř
60 dkg míchané mleté maso
1400 ml rajčatová pasata

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme. Cibuli nakrájíme na jemno, mrkev na kostičky a řapíkatý celer na širší plátky.

  2. Na olivovém oleji orestujeme cibuli, mrkev a celer. Přidáme míchané mleté maso a orestujeme jej. Pak přidáme pasatu a hrnec zakryjeme. Na mírném ohni ragú vaříme asi 3 hodiny. V polovině vaření přidáme sklenici červeného vína a ragú podle chuti osolíme a opepříme.

  3. Ragú s mletým masem podáváme s přílohou podle chuti. Vhodné je čerstvé pečivo, rýže nebo knedlíky, ale záleží na chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!