Pečená krkovice na celeru se smaženou cibulkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
vývar
2 ks cibule
sádlo
1 ks malá cibule
3 řapíky řapíkatý celer
mletý černý pepř
4 plátky vepřová krkovice

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si naložíme cibuli na smaženou přílohu. 2 kusy středně velké oloupané cibule nakrájíme na kolečka silná asi 2 - 3 mm, která zalijeme olejem tak, aby cibule byla zcela ponořená. Cibuli necháme asi 3 - 4 hodiny odležet

  2. Vyšší plátky krkovice asi á 200 g očistíme, osolíme a opepříme. Menší oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky. Řapíky celeru omyjeme a nakrájíme na větší kousky. Pekáč vymažeme silnější vrstvou sádla, poklademe masem, posypeme kostičkami cibule a kousky celeru. Vše podlijeme malým množstvím vývaru a zakryté zvolna pečeme za občasného přelévání vlastní šťávou doměkka

  3. Naloženou cibuli i s olejem přelijeme do velké hluboké pánve a zvolna usmažíme dorůžova. Zlatavou cibulku necháme okapat na papírové utěrce

  4. Upečené plátky krkovičky rozdělíme na porce, obložíme celerem a přelijeme výpekem. Maso posypeme zlatavou osmaženou cibulkou a podáváme s bramborovou přílohou (knedlíky, bramborová kaše).


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!