Pudinkový perník z domácí pekárny recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1/2 hrnku olej
1 ks vejce
3 - 4 lžíce rum
1 hrnek cukr krupice
1 balíček vanilkový cukr
3 hrnky hladká mouka
1 balíček prášek do perníku
2 hrnky plnotučné mléko
2 lžíce jahodovo-banánová marmeláda
2 balíčky karamelovo-banánový pudinkový prášek
1 hrst kandovaná papája
1 hrst červené ořechy

Postup přípravy receptu

  1. Do pekárny dáme hnětače na velký chléb a dáme nejdříve tekuté suroviny s vejcem a pak sypké, prášek do perníku až nahoru

  2. Pekárnu zapneme na program "dort", po pípnutí přidáme nadrobno nakrájenou papáju a ořechy. Necháme v klidu kynout a péct. Upečeno máme asi za 60 minut, ke konci zkoušíme špejlí, abychom perník nespálili

  3. Upečený perník necháme v pekárně vychladnout a pak jej opatrně vyklopíme

  4. Pudinkový perník z domácí pekárny můžeme před podáváním překrojit na trojúhelníčky nebo ozdobit šlehačkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!