Špenátová omáčka recept

Apetit Recepty omáčky

Suroviny na recept

sůl
máslo
1 ks cibule
smetana
pažitka
4 ks cuketa
mletý pepř
300 g mražený špenát

Postup přípravy receptu

  1. Mražený špenát dáme do hrnce a podusíme na másle. Osolíme a opepříme

  2. Zvlášť na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme k ní mladou cuketu nakrájenou na kolečka a opékáme asi 5 minut. Nakonec přimícháme špenát a omáčku podle chuti okořeníme. Omáčku také můžeme zjemnit smetanou či smetanovým sýrem

  3. Špenátovou omáčku podáváme s těstovinami a zdobíme plátky cukety a čerstvou pažitkou

  4. Tip: Omáčku lze samozřejmě připravit i z čerstvých špenátových listů, pokud je máme po ruce

  5. Foto: Shutterstock.com


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!