Pudinková buchta s broskvemi recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
100 ml olej
4 ks vejce
200 g cukr moučka
200 g hladká mouka
1 ks kypřící prášek do pečiva
na ozdobu
kakao
krém
1 l mléko
3 balíčky vanilkový pudink
na potření
2 kelímky smetana ke šlehání
1 balíček smetafix
náplň
1 konzerva kompotované broskve

Postup přípravy receptu

  1. Troubu rozpálíme na 250 °C. Vyšší plech vymažeme a vysypeme polohrubou moukou.

  2. Vejce, cukr a olej utřeme. Mouku smícháme s kypřícím práškem a prosejeme do těsta. Důkladně promícháme. Těsto nalijeme na připravený plech. Stáhneme teplotu trouby na 200 °C a pečeme 15 - 20 minut.

  3. Nakrájíme broskve na plátky a necháme okapat. Z mléka a pudinkových prášků uvaříme hustší pudink. Kdo má rád méně sladké, dá 4 lžíce cukru. Smetanu ke šlehání smícháme se smetafixem a ušleháme do tuha. Pokud je někdo hodně na sladké, nezapomene si přidat cukr.

  4. Na upečený a vychladlý korpus mažeme šlehačku, na ní pokládáme broskve. Na závěr přelijeme pudinkem a pudinkovou buchtu posypeme kakaem. Pudinkovou buchtu s broskvemi dáme na hodinu do ledničky vychladit a ztuhnout.

  5. Pudinkovou buchtu s broskvemi nakrájíme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!