Pudinková rýže recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 špetka sůl
rum
750 ml mléko
rozinky
200 - 250 g rýže
mletá skořice
1 balíček vanilkový cukr
1 konzerva kompotované hrušky
mandlové aroma
třtinový cukr
2 balíčky vanilkový pudinkový prášek

Postup přípravy receptu

  1. Rýži propláchneme a uvaříme ve vodě tak, jak jsme zvyklí. Přidáme špetku soli. Rýži vybíráme jasmínovou, která společně s pudinkem lépe chutná

  2. Pudinkový prášek uvaříme v mléce. Osladíme třtinovým cukrem a mícháme, dokud pudink není dost hustý. Přidáme vanilkový cukr a mandlové aroma

  3. Kompotované hrušky necháme okapat a nakrájíme je na menší kousky

  4. Ještě teplý pudink promícháme s rýží, přidáme hrušky a promícháme. Necháme v chladu rozležet. Kdo má rád, přímíchá i rozinky máčené v rumu

  5. Pudinkovou rýži podáváme zastudena, na talíři sypeme mletou skořicí. Příchuť pudinkového prášku můžeme různě obměňovat a přizpůsobit tomu koření i ovoce.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!