Pudink s horkým ananasem a šlehačkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks žloutek
500 ml mléko
200 ml voda
1 ks citron
1 ks ananas
1 lžíce cukr moučka
200 ml zakysaná smetana
1 konzerva kompotovaný ananas
1 balíček vanilkový pudinkový prášek
1 balíček smetafix
podle chuti
cukr krupice

Postup přípravy receptu

  1. Nachystáme si ingredience na pudink. Část mléka (400 ml) přivedeme k varu, v 50 ml rozšleháme pudink a ve zbylých 50 ml rozšleháme jeden žloutek. Když je mléko horké, opatrně vmícháme mléko s pudinkem tak, aby se nevytvořily hrudky, trochu snížíme teplotu. Když máme pudink rozšlehaný a mléko začíná houstnout, přidáme druhou část mléka se žloutkem a znovu opatrně vmícháme.

  2. V této fázi je dobré buď trochu teploty přidat, aby pudink zhoustnul, nebo naopak ubrat, abychom pudink nepřipálili - záleží na typu plotýnky. V obou případech, když je pudink dostatečně hustý, plotýnku vypneme a necháme pomalu dojít. Uvařený pudink podle chuti dosladíme. Hotový pudink vylijeme do mističek.

  3. Nachystáme si ananas. Ananas můžeme mít čerstvý, oloupeme jej, vložíme do hrnce, zalijeme trochou vody (na půlku ananasu cca 100 ml), přidáme cukr podle chuti, zakápneme citronem (1,5 citronu na 1 ananas) a na mírném plameni s pokličkou vaříme do zhoustnutí. Pokud použijeme kompotovaný ananas, necháme ananas jen v kastrolku ohřát.

  4. Nakonec si připravíme šlehačku. Šlehačku klasicky vyšleháme do zhoustnutí, je dobré přidat ztužovač šlehačky. Do ušlehané šlehačky vmícháme opatrně kelímek zakysané smetany a dochutíme cukrem (cca 1 lžíce), já dávám jen trochu, aby šlehačka nebyla po smetaně kyselá, ale záleží na chuti každého.

  5. Při servírování vezmeme připravený ananas a i se šťávou jej rozdělíme do misek na pudink. Nakonec pudink s horkým ananasem ozdobíme šlehačkou. Pokud máme cukrářské piškoty, můžeme je zapíchnout do šlehačky na ozdobu.

  6. Pudink s horkým ananasem a šlehačkou ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!