Pudink Jaffa v čokoládové omáčce recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 100 g máslo na vymazání těsto 1 špetka sůl 3 ks vejce 150 ml mléko 1 ks pomeranč 0.8 balení prášek do pečiva 140 g cukr krupice 250 g hladká mouka 50 g holandské kakao 100 g hořká pomerančová čokoláda omáčka 300 ml voda 25 g holandské kakao 200 g světlý třtinový cukr příloha šlehačka
Postup Pudink Jaffa v čokoládové omáčce recept
Postup přípravy receptu
-
Hlubokou zapékací mísu o objemu 2l vymažeme máslem a troubu předehřejeme na 180 °C.
V míse smícháme mouku s kypřícím práškem, krupicovým cukrem, 50 g kakaa, nastrouhanou pomerančovou kůrou a špetkou soli. V jiné míse prošleháme pomerančovou šťávu včetně dužiny, vejce, rozpuštěné máslo a mléko.
Tekutou směs vlijeme do mísy se sypkou směsí a vypracujeme hladké těsto. Zapracujeme kousky čokolády a vlijeme do zapékací mísy.
Třtinový cukr s kakaem zalijeme 300 ml vroucí vody, rozmícháme a nalijeme na těsto v zapékací míse.
Pudink Jaffa v čokoládové omáčce vložíme do trouby a pečeme na prostřední mřížce asi 30 minut na 200 °C (plynová trouba), dokud pudink nenaběhne a na povrchu se neudělá pevná krustička.
Pudink Jaffa nabíráme velkou lžící i s hustou čokoládovou omáčkou a servírujeme se šlehačkou a zmrzlinou jako výborný dezert.