Pudink Jaffa v čokoládové omáčce recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g máslo na vymazání
těsto
1 špetka sůl
3 ks vejce
150 ml mléko
1 ks pomeranč
0.8 balení prášek do pečiva
140 g cukr krupice
250 g hladká mouka
50 g holandské kakao
100 g hořká pomerančová čokoláda
omáčka
300 ml voda
25 g holandské kakao
200 g světlý třtinový cukr
příloha
šlehačka

Postup přípravy receptu

  1. Hlubokou zapékací mísu o objemu 2l vymažeme máslem a troubu předehřejeme na 180 °C.

  2. V míse smícháme mouku s kypřícím práškem, krupicovým cukrem, 50 g kakaa, nastrouhanou pomerančovou kůrou a špetkou soli. V jiné míse prošleháme pomerančovou šťávu včetně dužiny, vejce, rozpuštěné máslo a mléko.

  3. Tekutou směs vlijeme do mísy se sypkou směsí a vypracujeme hladké těsto. Zapracujeme kousky čokolády a vlijeme do zapékací mísy.

  4. Třtinový cukr s kakaem zalijeme 300 ml vroucí vody, rozmícháme a nalijeme na těsto v zapékací míse.

  5. Pudink Jaffa v čokoládové omáčce vložíme do trouby a pečeme na prostřední mřížce asi 30 minut na 200 °C (plynová trouba), dokud pudink nenaběhne a na povrchu se neudělá pevná krustička.

  6. Pudink Jaffa nabíráme velkou lžící i s hustou čokoládovou omáčkou a servírujeme se šlehačkou a zmrzlinou jako výborný dezert.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!