Pstruzi podle Terky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
2-4 stroužky česnek
sůl
4 ks pstruh
hladká mouka
1 lžička mletá sladká paprika
omáčka
cukr
sůl
1 šálek majonéza
1 lžíce bílé víno
1-2 lžičky plnotučná hořčice
1 lžíce citronová šťáva
1 ks cibulka s natí
100 g mleté vlašské ořechy
mletý černý pepř
petrželka kudrnka
podle potřeby
olej
máslo
Postup Pstruzi podle Terky recept
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si připravíme omáčku, kterou necháme v chladničce uležet. Rozmícháme si majonézu s vínem a s citronovou šťávou.Přidáme drobně nakrájenou cibuli i s natí, mleté ořechy, hořčici, podle chuti osolíme, osladíme a opepříme. Přimícháme posekanou petrželku kudrnku.
Pstruhy očistíme, potřeme rozetřeným česnekem se solí a obalíme je v hladké mouce s červenou mletou paprikou. Na oleji s kouskem másla pstruhy doměkka opečeme.
Na talíř dáme vařené brambory a porce ryby, které polijeme majonézovou omáčkou. Pstruhy podle Terky na závěr obložíme plátky rajčat.