Pstruzi podle Terky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2-4 stroužky česnek sůl 4 ks pstruh hladká mouka 1 lžička mletá sladká paprika omáčka cukr sůl 1 šálek majonéza 1 lžíce bílé víno 1-2 lžičky plnotučná hořčice 1 lžíce citronová šťáva 1 ks cibulka s natí 100 g mleté vlašské ořechy mletý černý pepř petrželka kudrnka podle potřeby olej máslo
Postup Pstruzi podle Terky recept
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si připravíme omáčku, kterou necháme v chladničce uležet. Rozmícháme si majonézu s vínem a s citronovou šťávou.Přidáme drobně nakrájenou cibuli i s natí, mleté ořechy, hořčici, podle chuti osolíme, osladíme a opepříme. Přimícháme posekanou petrželku kudrnku.
Pstruhy očistíme, potřeme rozetřeným česnekem se solí a obalíme je v hladké mouce s červenou mletou paprikou. Na oleji s kouskem másla pstruhy doměkka opečeme.
Na talíř dáme vařené brambory a porce ryby, které polijeme majonézovou omáčkou. Pstruhy podle Terky na závěr obložíme plátky rajčat.