Pstruzi podle Terky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2-4 stroužky česnek
sůl
4 ks pstruh
hladká mouka
1 lžička mletá sladká paprika
omáčka
cukr
sůl
1 šálek majonéza
1 lžíce bílé víno
1-2 lžičky plnotučná hořčice
1 lžíce citronová šťáva
1 ks cibulka s natí
100 g mleté vlašské ořechy
mletý černý pepř
petrželka kudrnka
podle potřeby
olej
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme omáčku, kterou necháme v chladničce uležet. Rozmícháme si majonézu s vínem a s citronovou šťávou.Přidáme drobně nakrájenou cibuli i s natí, mleté ořechy, hořčici, podle chuti osolíme, osladíme a opepříme. Přimícháme posekanou petrželku kudrnku.

  2. Pstruhy očistíme, potřeme rozetřeným česnekem se solí a obalíme je v hladké mouce s červenou mletou paprikou. Na oleji s kouskem másla pstruhy doměkka opečeme.

  3. Na talíř dáme vařené brambory a porce ryby, které polijeme majonézovou omáčkou. Pstruhy podle Terky na závěr obložíme plátky rajčat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!