Pstruh se zeleninou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce máslo
2 lžičky estragon
4 lžíce piniové oříšky
2 ks větší mrkev
1 ks větší pórek
4 ks střední pstruh
na ozdobu
kopr
citron
podle chuti
citronová šťáva
česneková sůl
podle potřeby
olej na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Pstruhy očistíme, osolíme a prokapeme citronovou šťávou.

  2. Očištěné mrkve i pórek nakrájíme na drobné nudličky. Smícháme s estragonem i piniovými oříšky a směs orestujeme na rozehřátém másle.

  3. Polovinou směsi naplníme pstruhy, poklademe je na olejem vymazaný pekáček a v předehřáté troubě je 30 minut pečeme na 200 °C.

  4. Hotové pstruhy rozdělíme na talíře, ke každému dáme čtvrtinu zbylé směsi a ozdobíme je měsíčkem citronu a snítkou kopru. Vhodnou přílohou jsou nové malé vařené brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!